HRE: Diyar arkadaşımız kaza sonucu şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 24 Haziran günü bir savaşçılarının geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, şehit düşen savaşçının Ziyad Medûr’un (Diyar Efrîn) olduğunu belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: “İşgalci Türk devletinin şiddetli saldırılarına karşı Efrîn’de ve Türk devleti tarafından işgal edilen bölgelerdeki eylemlerimiz devam ediyor. Halkımızın özgürlüğü ve topraklarımız için büyük bedeller veriyoruz. Savaş alanında şehit olan arkadaşlarımızın dışında, bize en çok acı ve zorluk veren  kaza sonucu kaybettiğimiz şehitlerimizdir. Efrînli yurtsever bir ailenin oğlu olarak Efrîn’de doğup büyüyen Diyar arkadaşımız istenmeyen bir kaza sonucu şehadete ulaşan arkadaşlarımızdan biri oldu.”

HRE şehit düşen yoldaşlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Diyar arkadaşımız, Efrîn 2018’de işgalci Türk devleti tarafından işgal edildikten sonra ailesiyle birlikte Şehba’ya göç etmek zorunda kaldı. Ailesine, halkına ve topraklarına karşı sorumluluğunu bildiği için işgalcilere karşı savaşmaktan başka seçeneği olmadığını kendisi de anladı.2019 yılında güçlerimize katıldığı zaman savaşa dair hiçbir eğitimi yoktu ve kısa bir zamanda kendisini eğitimde ilerletti. Diyar arkadaşımız temel eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 2019’dan sonra doğrudan işgalcilere karşı birçok intikam eylemine katıldı ve çok iyi bir savaşçıydı. Savaş sınavını pratikte de elde ettikten sonra şube eğitimlerine de katıldı. Tabur komutanı olan Diyar arkadaşımız, kontrolü altında olan arkadaşlarıyla meşgul olan, onları eğiten ve sorunlarını çözen bir kişiydi. Bu alanda arkadaşları tarafından sevilen örnek alınan bir arkadaş oldu. Evli ve çocukları da olan Diyar arkadaşımız halkına bağlıydı ve halkın sorunlarına karşı çözümsüz kalmıyordu.

Diyar arkadaşımız fedakarlığı ve emeğiyle yaşamımızda bir örnek olurken, mücadelemizin de simgesi olacaktır. Özgürlük mücadelemizde onun anısına sahip çıkacağız, uğruna savaştığı hayallerinin ve hedeflerinin üstesinden geleceğiz. Öncelikle Diyar arkadaşımızın sevgili ailesine ve tüm yurtsever Efrîn halkımıza ve bölge halkına başsağlığı dileriz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Diyar Efrîn

Adı ve soyadı: Ziyad Medûr

Anne adı: Şewliyê

Baba adı: Horo

Şehit düştüğü yer ve tarih: Efrîn bölgesi/ 24 Haziran 2023