HRE Ezaz’da yanıt verdi: 5 Türk askeri öldürüldü, 9’u yaralandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletinin saldırılarına Ezaz’da yanıt verdiklerini ve 5 Türk askerini öldürdüklerini açıkladı. HRE, 9 işgalcinin de ağır yaralandığını bildirdi.

HRE, Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil alt yapılara yönelik yoğun bombardımanda bulunan işgalci Türk devletine Ezaz’da yanıt verdiklerini bildirdi. Düzenlenen eylemlerde 5 Türk askerinin öldüğü belirtilirken, Şera’da Türk devletine ait bir hava aracının düşürüldüğü kaydedildi.

HRE şu açıklamayı yaptı:

“Ankara’daki fedai eylemin ardından işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye genelinde saldırıları başladı ve halen devam ediyor. Savaş uçakları ve keşif uçakları tarafından öncelikle hizmet yerleri, hayati ihtiyaç duyulan her yer ve özellikle halkımız hedef alındı. Ayrıca bölge genelinde halkımıza yönelik çok sayıda bombardıman yapılıyor.

Efrîn şehrinin işgal edilmesinden bugüne kadar işgalci Türk devletinin çeteleriyle birlikte halkımıza karşı çok büyük ve kapsamlı bir zulüm ve soykırım uyguladığı biliniyor. Yurttaşları tutuklamaktan, insanları kaçırmaya, bölgenin demografisini değiştirmeye, insanları zorla yerlerinden etmeye, halkımızın mallarına el koymaya kadar, özel savaşın en kirli yöntemlerini halkımıza karşı kullanmaya çalışıyorlar. Topraklarımıza yönelik aralıksız saldırıların yanı sıra, 5 Ekim'de işgalci TC ordusu saldırılarını artırdı.

5 Ekim'de Şêwarxa, Merenaz, Kiştiar, Soxaneke, Bênê, Gunde Mezin, Dercimel, Ziyarete, Meyas, Şeal, Ziwan, Şêx Isa, Kefer Naya köyleri ile Til Rifat beldesi keşif uçakları ve obüslerle saldırıya uğradı. Ayrıca Beluniye, Eyn Deqne, Malikiye köyleri ile Ziyaret köyleri de savaş uçaklarıyla bombalandı. Düşmanın bu saldırılarına karşı güçlerimizce karşılık eylemi yapılmıştır. Bu kapsamda;

Güçlerimiz, 5 Ekim günü işgalci Türk devletinin Ezaz ilçesine bağlı Dabık'taki üssüne yönelik özel bir operasyon düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda işgalci Türk ordusunun 5 askeri öldürülmüş, 9 askeri de ağır yaralanmıştır. Aynı zamanda bir araba ve bir düşman üssü vuruldu. Aynı gün Şera ilçesine bağlı Şêwarxa köyünde Türk ordusunun insansız uçağı düşürüldü.”