HRE: Marê ve Ezaz’da 10 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Marê ve Ezaz’da işgalci Türk devletine bağlı çetelere yönelik düzenledikleri iki ayrı baskında en az 10 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, baskınların 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. 

Marê’de çetelerin kullandığı üslere girildiğini ve çok sayıda cephaneliğin ele geçirildiğini belirten HRE, ayrıca çetelerin kullandığı cephelerin kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

HRE, “Güçlerimiz düşmanın bir cenazesine ulaştı. Eylemde biri komutan 4 işgalci öldürüldü. 4 işgalci de yaralandı. Doçka yüklü bir araç da darbelendi” dedi. 

Açıklamada 20 Temmuz’da gerçekleştirilen eyleme ilişkin ise şu bilgiler verildi: “20 Temmuz günü Ezaz’da güçlerimiz çetelere baskın eylemi düzenledi. Eylemde çetelerin kullandığı mevzilere girildi. Cephanelikleri ele geçirildi. Mevziler kullanılamaz hale getirilerek, işgalcilere de ağır darbeler vuruldu. Eylemde 6 işgalci cezalandırıldı. 3 çete de yaralandı. 2 askeri araç imha edildi. Bu eylemde 3 AK-47 tipi silah, 2 askeri palaska, 11 AK-47 şarjörü, bir telefon, bir muhabere cihazı, bir askeri çanta, termal piller ve çok sayıda AK-47 mermisi ele geçirildi.”

Bu eylemin ardından işgalci Türk devleti ve çetelerinin sivillere saldırdığını belirten HRE, “Etkili eylemlerimiz sonrası işgalci Türk devleti ve çeteleri namertçe her türlü ağır silahı kullanarak Şehba ve Efrîn kırsalında sivil halkı bombalamaya başladı. Bu ahlaksız saldırılar sonucunda bir yurttaş yaralandı, çok sayıda kişinin mallarında maddi hasar oluştu” dedi. 

HRE, “Düşmana karşı misilleme eylemlerimiz sonuna kadar devam edecektir” diye eklerken, eylemlere ilişkin görüntüler de yayınladı.