HRE savaşçısı Diyar Efrîn için kitlesel taziye

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Ziyad Medûr (Diyar Efrîn) için Şehba’da yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel taziye yapıldı.

HRE, 25 Haziran günü yaptığı yazılı açıklamada Diyar Efrîn’in 24 Haziran günü şehit düştüğünü bildirmişti.

Açıklamada, “Efrînli yurtsever bir ailenin oğlu olarak Efrîn’de doğup büyüyen Diyar arkadaşımız istenmeyen bir kaza sonucu şehadete ulaşan arkadaşlarımızdan biri oldu” ifadeleri yer almıştı.  

Efrîn ve Şehba Kanonu Şehit Aileleri Meclisi, Şehba’nın Fafînê ilçesinde yaşayan şehidin aile evi önünde taziye çadırı açtı.

Taziye bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehit Aileleri Meclisi adına söz hakkı alan Ednan Reşîd,"Tüm dünya bilsin ki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadele çocuklarımız sayesinde büyüyor. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın davasının takipçileri olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Fafînê İlçe Meclisi adına konuşan Hêvîn Elûş, “Kutsal topraklara sahibiz. Biz çocuksuz yaşayabiliriz ancak ülkesiz yaşayamayız” diye belirtti.  

Konuşmalardan sonra şehidin şehadet belgesi aileye teslim edildi. Taziye, şehitlere olan bağlılık sloganlarıyla sona erdi.