HRE savaşçısı uğurlandı: Efrînli kadınlar direnişten asla vazgeçmeyecek

Dün şehadeti açıklanan HRE savaşçısı Berfîn Efrîn’i uğurlayan halk, “Efrînli kadın ve anneler hiçbir zaman direnişten vazgeçmeyecek. Düşman özgür kadın iradesini görsün” mesajını verdi.

Efrîn bölgesinde 19 Kasım günü şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Berfîn Efrîn için Ehrez’de cenaze töreni yapıldı.

Efrîn ve Şehba Kantonu halkı, şehidin cenazesini Fafîn’den alarak Ehrez’e doğru yola çıktı. Cenaze, halkın omuzlarında Ehrez ilçe belediyesi önünden Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne kadar “intikam” sloganıyla taşındı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesen Berko, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehit Berfîn halkına söz vermişti ve yerine getirdi. Biz de her zaman çocuklarımızın takipçisi olacağız. Bu gençlerin sayesinde Kürt halkının varlığı savunuldu” dedi.

Kongra Star Koordinasyonu üyesi Gulê Hemo ise, “Şehit Berfîn, Efrîn’in kızı Kurdistan’ın gelinidir. Efrînli kadın ve anneler hiçbir zaman direnişten vazgeçmeyecek. Düşman özgür kadın iradesini görsün” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Berfîn Efrîn’in cenazesi annelerin zılgıtları ve “Şehîd namirin” sloganı arasında toprağa verildi.