HRE şehidi Canşêr Şêrawa uğurlandı

Türk devletinin hava saldırısında ağır yaralandıktan sonra şehit düşen HRE savaşçısı Canşêr Şêrawa, Ehrez’de sonsuzluğa uğurlandı.

İşgalci Türk ordusunun haziran ayında düzenlediği hava saldırısı sonucu ağır yaralanan ve daha sonra şehit düşen Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Canşêr Şêrawa (Ehmed İbo), Ehrez ilçesinde bulunan Çağın Direnişi Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Canşêr’in cenazesi Şehba'daki Avrin Hastanesi’nden alınıp konvoy halinde Ehrez ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitliği’ne götürüldü.

Şehidin ailesine ve Efrîn halkına başsağlığı dileyen Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sureya Hebeş, "Bütün Kuzey ve Doğu Suriye halkı birbirine sahip çıkıyor. Şehitlerimizin izinden gidelim” dedi.

Özerk Yönetim adına konuşan Fadıl Çawiş ise, "Bizim izlediğimiz bu felsefe insanlığa sunulmuş bir felsefedir. Bu felsefenin temeli İmralı’dadır. İmralı’da ciddi bir tecrit uygulanıyor, bununla özel bir savaş yürütüyorlar. Şehitlerinizin izinde yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HRE adına Karasoy Efrîn de şehitlerin yolundan yürüyeceklerini kaydetti. Karasoy Efrîn,  "Şehitlerimizin yolundan yürüyeceğimize ve işgal altındaki tüm toprakları kurtaracağımıza dair halkımıza ve şehitlerimize söz veriyoruz. Biliyoruz ki özgürlük yolunda ülke sevdalısı oluyoruz. Efrîn'in kurtarılacağına dair halkınıza verdiğiniz sözü yeniliyoruz" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Canşêr Şêrawa’nın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.