HRE şehidi Diyar Efrîn uğurlandı

Efrînli ve Şehba Kantonu’ndan binlerce kişi HRE savaşçısı Şehit Diyar Efrîn’in cenazesini Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde toprağa verdi.

Dün şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Diyar Efrîn (Ziyad Midewer) binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesinin bulunduğu Fafîn ilçesindeki Avrîn Hastanesi önünde bir araya gelen halk, buradan Şehba Kantonu’na bağlı Ehres ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne gitti.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Xelîl Îso, işgalci Türk devletinin planlarının boşa çıkarılması için mücadelenin büyütülmesinin önemini vurguladı. Îso, Efrîn’in kurtarılması, geri dönüşün sağlanabilmesi ve halka yönelik özel savaşın yenilgiye uğratılması için bölge halkına şehitlerin yolunu takip etmeleri çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Efrîn ve Şehba yöneticisi Sureye Mustefa ise, “İşgalci Türk devleti onlarca yıldır Kürt halkını yok etmeye çalışıyor ve Kürt halkına karşı kirli katliamlar gerçekleştiriyor” dedikten sonra zafere kadar şehitlerin yolunu takip etme sözünü yineledi.

Diyar Efrîn, sloganlarla defnedildi.