Katledilen Riyad Korkecî Halep’te uğurlandı

Türk devletinin hava saldırısında katlettiği işçi Riyad Korkecî, binlerce kişinin katıldığı merasimle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Hesekê’deki çimento fabrikasına düzenlediği hava saldırısında katlettiği Riyad Korkeci isimli işçi, Halep’te düzenlenen kitlesel cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Xalid Fecir Hastanesi'nden cenazeyi alan kitle, “Şehîd namirin” sloganıyla Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Direnişi Şehitliği’ne kadar yürüdü.

Burada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ferjîn Efrîn, işgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Uluslararası komplonun 26'ncı yılında işgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını artırdı. Türkiye, Kürt halkını katletme sözünü vermiş. Türk devletine ve ortaklarına diyoruz ki bu hedefe ulaşamazsınız. İşgalci Türk devleti güçlü silahlarıyla sivilleri hedef alıyor ama diğer devletler sessiz kalıyor.”

Şehit Riyad'ın ailesi adına da konuşan Xedîce Korkecî, şehit Riyad Korkeci şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı. Xedîce Korkecî, "Şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşıyor" dedi.

Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi Üyesi Zekiye Mistefa Menan, şehit Riyad'ın mektubunu okuyarak ailesine teslim etti. Şehidin cenazesi daha sonra sloganlarla toprağa verildi.