Kobanê 6 şehidini son yolculuğuna uğurladı

Fırat Bölgesi’nden binlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen 6 şehidini sonsuzluğa uğurladı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit olan Gêlo Şêx, Huzeyfe Hiso, Ebdurehman Hecî, Îsamîl Xelî, Ebdurehman Nasan ve Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Ebû Ebûd (Îsa Casim)  düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törene Fırat Bölgesi’nden binlerce kişi katıldı.

Törende konuşan Kongra Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu Üyesi Suad Dumer, işgalci Türk devletinin özgürlükçü halkın iradesini boşa çıkarmak istediğini belirterek, şunları söyledi: "Bu ay Önder Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen uluslararası komplonun yıl dönümüdür. Bu komployla özgürlükçü halkın iradesini yok etmek istediler ama özgürlükçü halk komplodan büyüktür. Bölge halkı Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle özgürlüğe yürüyor, büyük kazanımlar elde ediyor. İşgalci Türk devleti bugün bizi öldürmek istiyor ama biz asla teslim olmayacağız. Topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar savunalım. Bütün komploları el birliğiyle yeneceğiz. Şehitlerin mücadelesiyle, Önderliği ve işgal altındaki toprakları özgürleştireceğiz."

Fırat Bölgesi TEV-DEM Meclisi Üyesi Ebduselam Mistefa, Türk devletinin demokratik ulus projesiyle bölge halkı ve QSD'nin elde ettiği başarılara tahammülü olmadığını, bu nedenle sivil alanları hedef aldığını söyledi. Ebduselam Mistefa, işgal planlarına karşı direneceklerini ve kazanımlara sahip çıkacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, şehitlerin künyelerini okuyarak ailelerine teslim etti.