GÖRÜNTÜLÜ

Kobanêliler: Kobanê Davası tutsakları onurumuzdur

24 siyasetçiye toplamda 407 yıl 7 ay hapis veren AKP-MHP çete hükümeti Kobanê’de protesto edilerek, “Kobanê Davası tutsakları onurumuzdur” mesajı verildi.

KOBANÊ KUMPAS DAVASI

Kobanê’de yüzlerce kişi Kobanê Kumpas Davası’nda 24 siyasetçiye toplamda 407 yıl 7 ay hapis kararını düzenledikleri yürüyüşle kınadı. 

“Kobanê Davası tutsakları onurumuzdur” sloganıyla Özgür Kadın Meydanı’nda düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kobanê davası tutsaklarının resimleri taşındı ve aralıksız “Berxwedan jiyan e” sloganı atıldı.

Yürüyüş, Şehit Egîd Meydanı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan TEV-DEM Firat Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim, “AKP/MHP ittifakı, DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarıyla birlikte terörü desteklemek istedi. Onlarca defa Kobanê düştü ve düşmek üzere dediler. Ancak Kobanê direndi ve kazandı” dedi.

Firat Kantonu Özerk Yönetimi binası önünde ise bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Firat Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ferhan Hec Îsa işgalci Türk devletinin bu kararlarla halkın özgürlük ve direniş çizgisini yok edemeyeceğini vurguladı.