Binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Rojava’nın Kobanê kentinde binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle alanlara çıktı.

Kent merkezindeki Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etti.

Eylemde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanısıra Doğu Kürdistan ve İran’daki halk direnişinin sembolü haline gelen genç Kürt kadın Jina Emini’nin fotoğrafları taşındı.  Jina Emini, 13 Eylül’de Tahran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alınarak işkenceye maruz kalmış ve üç günlük komadan sonra 16 Eylül’de hastanede hayatını kaybetmişti.

Meydanda toplanan binler, Kuzey Kürdistan sınırı yakınındaki Aşitî Meydanı’na kadar yürüdü.

Aşitî Meydanı’nda bir konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Meclisi yönetim üyesi Sara Xelil, eyleme katılım düzeyinin Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin halk üzerindeki etkisi ve fiziki özgürlüğünün gerçekleştirilmesi için halkın verdiği mücadeleyi gösterdiğine dikkat çekti.

Sara Xelîl, “İlgili örgütlerin İmralı’da Önder Apo’ya uygulanan siyasete karşı tutum almaması, işgalci Türk devletine ortak olduklarının açık bir göstergesidir. Bizi bu oyunlarla kandıramazlar. Halkın gücü ve iradesi ile Önderliğin fiziki özgürlüğü mümkündür” diye konuştu.