Kobanê'de gençlerden kimyasala ve tecride karşı seferberlik

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nden yüzlerce genç, kimyasal silah saldırılarına ve İmralı tecridine karşı seferberlik ilan etti.

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi’nden yüzlerce genç, “OPCW, kimyasal silah kullanıldığında görevini yerine getiriyor fakat Kürtlere karşı kullanıldığında ise sessiz kalıyor” sloganıyla alanlara çıktı.


Gençler, yürüyüşte işgalci Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kınadı.
Gençler, Qereqozaq Köprüsü'nden Abdullah Öcalan Parkı’na kadar yürüdü.
Özgürlük şehitleri için Önder Öcalan Parkı’nda saygı duruşu düzenlendi. Abdullah Öcalan’ın faşist sistemin halk üzerindeki politikaları, gerilla ve gençliğin Kürdistan savaşındaki rolünü anlatan ses kaydı dinletildi.


Gençler adına konuşma yapan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi yönetim üyesi Hecî Agasî, "Şehit Aileleri Meclisi gençleri, Önder Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar aralıksız mücadelesine devam edecek. Faşist Türk devletine karşı mücadeleyi güçlendirecek ve hedeflerinden geri adım atmayacaktır. Gençler olarak, bugünden itibaren genel seferberlik ilan ediyoruz. Mücadeleyi geliştirip gerilla direnişine katılacağız ve Önder Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemizi yürüteceğiz.”
Eylem "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.