Kobanê’de halk İmralı tecridine karşı yürüdü

Kobanê’de yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı yürüdü.

Kobanê Kantonu Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı Qenaye ilçesinde eylem düzenledi.

Kobanê Kantonu’nun doğu kırsalından halk, ellerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarıyla yürüdü. Yürüyüş Qenaye ilçesinin doğu Mahallesi'nde başladı ve ilçenin merkezine kadar devam etti.

Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısının yapıldığı protesto gösterisinde, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî rêber Apo” ve “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan" sloganları atıldı.

'ÖNDERLİK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ'

İlçe merkezine kadar devam eden protesto gösterisi burada mitinge dönüştü. Burada konuşan Qenaye ilçesi Kongra Star Koordinasyonu üyesi Suad Eldimer, “İmralı Zindanı’ndaki düşünceleri, cezaeviyle sınırlı tutamazlar. Önder Abdullah Öcalan ve Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) insanlığı kurtarmak için iktidara ve zulme karşı büyük bir mücadele sürdürdüğünü bilmeliyiz. Önderliğin fikirleri sadece Kürt davasıyla sınırlı değil, o fikirler tüm insanlık davasına hizmet ediyor. Önderliğin özgürlüğü için birlik olmamız gerekiyor ve bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmalıyız” dedi.

'ALANLARDA EYLEMLERİ BÜYÜTMELİYİZ'

Kobanê’nin doğusunda bulunan Şêran ilçesinde de onlarca genç ve yurttaşın katılımıyla ilçe meclisi önünde başlayan protesto gösterisi belediye meydanına kadar devam etti. Halk, Abdullah Öcalan’ın büyük bir posterini ve “Tecride, ihanete ve işgale karşı özgürlük savaşına gelin” yazılı pankartını taşıdı.

Burada konuşan Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yürütme Üyesi Hebûn Mihemed, işgalci Türk devleti yetkililerinin Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecridi kınadı.

İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin halka ulaşmaması için ağır tecrit uyguladığını belirten Hebûn, ancak buna rağmen fikirlerinin halk için yayıldığını ve kendilerinin de Önderliğin izinde gittiklerini kaydetti.

Hebûn, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar gençlerin ve halkın eylemlerini arttırması, alanlara çıkması gerektiğini belirtti.

Eylem “Bê Serok jiyan nabe” sloganıyla sona erdi.