Kobanê’de iki şehidin taziyesine kitlesel ziyaret

İşgalci Türk devletinin 9 Ekim’de Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri’ne yönelik saldırısında şehit düşen Ali Osman ve Orhan Miho için Kobanê’de kurulan taziyeye yüzlerce kişi akın etti.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Uyuşturucu ile Mücadele Güçleri üyesi Ali Mihemed Osman ve Orhan Hisên Miho için Kobanê kentindeki Şehit Egîd Meydanı'nda taziye çadırı kurdu.

Çadırda yapılan törene kent sakinleri, kurum mensupları ve İç Güvenlik Güçleri'nden yüzlerce kişi katıldı.

Çadıra şehitlerin fotoğrafları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı.

Bir konuşma yapan Fırat Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Bozan Xelil, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, işgalci Türk devletinin sert saldırılarına tepki gösterdi.

Fırat bölgesi Kongra Star yönetimi üyelerinden Macîde Hiso, 9 Ekim saldırısında şehit düşen 29 şehidin ailelerine başsağlığı diledi.

Macîde Hiso, "Şehitler Kürdistan halkının özgürlüğü için canlarını feda ettiler. Komplo ayında olduğumuzu biliyoruz. Bu saldırı komplonun devamıdır. Komploya karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) Merkez Komitesi üyesi Gêlo İsa, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Halkımızın özgürlüğü için her zaman mücadele edeceğiz" dedi.