Kobanê’de şehit uğurlama töreni: Bedel ne olursa olsun başaracağız

Bir gün arayla şehit düşen savaşçılar Çeko Xidirbejî ve Ciwan, Kobanê’de düzenlenen görkemli bir törenle uğurlanırken, yakın tarihlerde şehit düşen HPG’li Argeş Kobanê ve Garzan Tolhildan da anıldı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Şedadê’de 16 Nisan 2024’de şehit düşen Anti Terör Güçleri savaşçısı Çeko Xidirbejî (Mehmed Ehmed) ile 17 Nisan 2024’de Tebqa’da şehit düşen  Ciwan (Cinêd) Kobanê’de bulunan Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. 

Törende, 16 Ocak 2024’te Medya Savunma Alanları’nda şehadete ulaşan HPG gerillası Argeş Kobanê (Xalid Muslim) ve 9 Mart 2024’de Zap’ta şehit düşen HPG gerillası Garzan Tolhildan (Garzan Şêx) da anıldı.

Kongra Star Qinê İlçesi Koordinasyonu yöneticisi Sûad Şêx Demir, törende bir konuşma yaparak, şunları söyledi: “Bedeli ne olursa olsun şehitlerin takipçisi olacağız. Gerilla en zor şart ve koşullarda tarihi bir direniş sürdürüyor. İşgalci Türk devleti bu direniş karşısında yeniliyor. Bu direniş, işgalci Türk devletinin her yerde geri çekilmesini ve sıkışmasını sağladı. Bu da zaferi getirdi. Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımız özgür bir yaşamı inşa etmek için tarihi bir direniş yürütüyor ve işgalcilere karşı da mücadele ediyorlar. Tartışmasız bu direnişle zafere ulaşacağız” dedi. 

Şehit Argêş’in annesi Ferîde Mistefa Îbo ise, “Önder Apo ve özgürlük gerillalarının başı sağolsun” diyerek sonuna kadar şehitlerin mirasına sahip çıkacaklarını vurguladı.

Şehit Argêş’in yakını Dîcle Îbo da, “Bu ilk şehit değil, son şehit de olmayacak. Bu davanın bedeli ne olursa olsun başaracağız. Halk olarak çizgilerini savunmak için mücadele içinde olacağız. İşte her gün şehitlerimizi uğurluyoruz. Halk olarak sonuna kadar şehitlerimize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Şehit Garzan Tolhildan’ın annesi Eyşe Şêx de, “Sonuna kadar direneceğiz, bu şekilde zaferi sağlayacağız” diye vurguladı.

Konuşmalar ardından Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehitlerin şehadet belgeleri okunup ailelerine teslim edildi. Şehitler annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.