Kobanê halkı işgalci Türk devletini protesto etti

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen iki gerilla için Kuzey ve Doğu Suriye’ye bağlı Fırat Kantonu’nun Kobanê kantinde bir anma ve protesto yürüyüşü yapıldı.

Genç Kadınlar Birliği, 28 Temmuz’da (2023) işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısında şehit düşen gerillalar Bişeng Brûsk ve Sara Hogir Riha anısına kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Özgür Kadın Meydanı'ndan başlarken, her iki gerilla için taziye çadırının kurulduğu Şehit Egid Meydanı’nda kadar devam etti.

Genç Kadınlar Birliği, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik devam eden saldırılarını kınadı.

Genç Kadınlar Birliği Üyesi Ronahî Ehmed, “Medya Savunma Alanlarına yönelik ağır silahlarla saldıran düşman, özgürlük gerillalarının direnişi karşısında yenilgiye uğruyor. Bizler de halkımıza ve yoldaşlarımıza ne olursa olsun şehitlerimize sahip çıkacağımızın ve intikamlarını alacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Adil Hecî ise, "Gençlik ruhuyla ve gerilla direnişiyle kazandık, halk olarak sonuna kadar gerillalarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk, iki şehidin taziye çadırını ziyaret etti.