Kobanê halkı tecride karşı yürüdü: Özgürlüğe kadar mücadele!

Kobanê halkı, İmralı tecridini protesto etti, "Önder Öcalan özgür olana kadar mücadele edeceğiz" mesajını verdi.

Kobanê’de yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı “Dema Dema Azadiya Rêbertî ye” şiarıyla alanlara akın etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Halk, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra, “Tecrit ve İhanete karşı özgürlük savaşına gelin” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” yazılı pankartlarını taşıdı.
Taşlûk İlçe Meclisi binasının önünde yürüyüşe geçen yüzler, Taşlûk köy merkezine kadar ilerledi. Yürüyüşte sık sık “Dem Dema Azadiyê” ve “Bimire faşîzm” sloganları atıldı.

'HALKIN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR'

Yürüyüş, Taşlûk köy merkezinde mitinge dönüştü. Burada kısa bir konuşma yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Fırat Bölgesi Eşbaşkanı Mihemed Mehmûd,  Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Mehmûd, ne yaparlarsa yapsınlar bölge halkının iradesini kıramayacaklarını vurgulayarak, “Önderliğin fikirleri ve felsefesi üzerinde büyüyenler başarısızlığı tanımazlar” dedi.

Mihemed Mehmûd, bölge halkını harekete geçmeye ve sokaklara çıkmaya çağırdı.