Kobanê ve Amudê’de şehitler için taziye

İşgalci Türk devletinin saldırıları sırasında şehit düşen HPG gerillası Baran Mezlûm’un Kobanê’deki ailesine taziye ziyaretleri gerçekleşti. Amudê’de ise İç Güvenlik Güçleri üyesi Emmar Hemo için taziye çadırı kuruldu.

5 Eylül 2012 tarihinde Şirnex'in Elkê ilçesinde gerçekleşen işgalci Türk devleti saldırısında şehit olan HPG gerillası Baran Mezlûm (Halim Mistefa) için Kobanê'nin Xanikê köyünde taziye kuruldu.

Fırat kantonu halkı, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile birlikte, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyede yapılan saygı duruşu ardından söz alan Demokratik Birliği Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Salih Nûh, “Şehitlerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Şehitlerimizin amacını yerine getireceğiz. En kutsal kanlarını, özgürlük uğruna feda ettiler” dedi.

Kobanê’nin Şêran ilçesi Kongra Star yönetimi Litfiye Silêman ise “En büyük zaferimiz şehitlerimize ve Önder Apo’ya sahip çıkmaktır. Zindan direnişlerini selamlıyoruz. Düşman karşısında asla yenilgiye uğramayacağız mücadelemizi daima güçlendireceğiz. Dağda büyük bir direniş sergileyen gerillalarımızı selamlıyor ve başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

AMÛDÊ

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi, 12 Aralık 2023’te geçirdiği hastalık sonucu Hesekê’de şehadete ulaşan İç Güvenlik Güçleri üyesi Emmar Hemo için ailesinin evinin önünde taziye çadırı kurdu.

PYD, Kongra Star, İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik İslam Kongresi üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi çadırı ziyaret ederek şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi'nden Îlham Hisên taziyede yaptığı konuşmada şehitlerin fedakarlıklarına vurgu yaparak, daima şehitlerin elde ettiği kazanımlara bağlı kalacaklarını belirtti.

Amûdê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ezîza Hecî Cûlî, özgürlük yolunda canlarını feda eden gençlerin amacına ulaşmak için her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Selahedîn Ehmed, "İşgalcileri yenilgiye uğratana kadar şehitlerimizin takipçisi olacağız. Madem bu mücadele yolundayız o zaman bu zafer payı da bizim olacak” şeklinde konuştu.

Taziye sonunda şehidin şehadet belgesi okunarak şehit ailesine teslim edildi.