Kobanê ve Minbic’de komploya ve işgale karşı yürüyüş

9 Ekim uluslararası komplosuna ve işgal saldırılarına karşı yürüyen binler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana ve işgal altındaki bölgeleri kurtarana kadar mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.

Kobanê’de Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan protesto yürüyüşü Şehit Egîd Meydanı’na kadar devam etti. Burada konuşan Fırat Bölgesi Eş Başkanı Yardımcısı Mizgîn Xelîl, “Komplo 26 yıldır devam ediyor. Hedeflerine ulaşmayı hayal ediyorlar ancak yanılıyorlar” dedi ve Kürt Halk  Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgusunda bulundu.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Başkanı Ferhan Hec Îsa ise, Abdullah Öcalan’ın yürüttüğü tarihi direnişi selamlayarak, direnişi esas alan bir halkın zaferinin yakın olduğunu söyledi.

MINBIC

Minbic’deki yürüyüş ise El Mîzan Kavşağı’ndan başlayıp El Delê Kavşağı’na kadar sürdü. Burada konuşan Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanı Sîham Hemo, “Önder Abdullah Öcalan’a karşı 1998’de komplo gerçekleşti. Türk devleti ve komplocu güçler, Önderliğin fikirlerini yok edeceklerini düşündü. Ancak başarısız oldular. Çünkü Önder Abdullah Öcalan fikir ve felsefesiyle İmralı duvarlarını yıktı ve tüm dünyaya ulaştı” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Geleceği Partisi Minbic Meclis Başkanı Ezab El Ebûd, QSD’nin gücünü ve iradesini bölge halkından aldığını, işgalcilere ve teröre karşı kazanacağını kaydetti. Ezab, işgal edilen bölgelerin kurtarılacağını ve işgal komplolarının yenilgiye uğratılacağını kaydetti.

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi üyesi Ednan Xelîfe ise,“Sesimizi yükseltmeliyiz ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğün sağlamalıyız” diye konuştu.