Kobanêli 2 şehit sonsuzluğa uğurlandı

Fırat Bölgesi’nden binlerce kişinin katılımıyla, trafik kazası sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Şehit Xemlîn Kobanê ve QSD savaşçısı Şehit Bozan Mehmûd, Şehit Dîcle Şehitliği’nde uğurlandı.

Geçirdikleri trafik kazası sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Emîra Şahîn (Xemlîn Kobanê) ve QSD savaşçı Bozan Mehmûd, Kobanê’de düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Cenaze törenine Fırat Bölgesi’nden binlerce kişinin yanı sıra, çeşitli sivil ve askeri kurum üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ile Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri yöneticileri katıldı.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Eyşe Efendî, şehitlerin takipçisi olacaklarını, hedeflerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Kadın Güçleri Üyesi Dîcle Doxan da Şehit Xemlîn’in devrimci duruşunu anlatarak, Rojava’nın her karış toprağında savaştığını, şehadete kadar da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini takip ettiğini söyledi. Doxan, şehit Xemlin’in ve tüm özgürlük şehitlerinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Tören, konuşmaların ardından şehadet belgelerinin ailelerine teslim edilmesi ve cenazelerin toprağa verilmesi ardından sona erdi.