Kobanêliler 2 şehidi son yolculuğuna uğurladı

Kobanêliler, şehitler Elî Mihemed Osman ve Orhan Hisên Miho'yu son yolculuğuna uğurladı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Dêrik’in Koçerat bölgesinde 9 Ekim'de İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’ne yönelik saldırısında şehadete ulaşan 29 şehitten Uyuşturucuyla Mücadele Birimi üyeleri Elî Mihemed Osman ve Orhan Hisên Miho,  Kobanê Şehit Dicle Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Fırat Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşlarının, siyasi parti ve askeri kurum üyelerinin katılımıyla Kobanê, Minbic kentleri ile Eyn Îsa ilçesinden binlerce kişi, şehitlerini son yolculuğuna uğurladı.

'ŞEHİTLERİN DİRENİŞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî, “İşgalci Türk devleti bölge halkını yerinden göç ettirmek istiyor. Uluslararası güçler de bu saldırılara karşı ikiyüzlülük yapıyor. Şehitlere verdiğimiz sözün arkasındayız. Şehitlerden aldığımız direniş çizgisinin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

İç Güvenlik Güçleri üyesi Şêro Kobanê ise “Bugün direniş ve fedakârlık günüdür. Halkların kardeşliğine dayanan Demokratik ulus projesine sahip bir halk olarak işgalcilere ders verme günüdür. Onlar bizi karanlık çağlara geri döndürmek istiyorlar. Ancak bizler tüm komploları yenilgiye uğratan Devrimci Halk Savaşı stratejisine göre örgütlendik” ifadelerini kullandı.

HALKA BİRLİK ÇAĞRISI

Her iki şehidin aileleri adına konuşan Izedîn Şêxî de şehitlerin fedakarlıklarına değinerek tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, işgal saldırılarına karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Tören sonunda her iki şehidin şehadet belgesi okunarak aileler teslim edildi.
Şehitler annelerin zılgıtları ile sloganlar eşliğinde toprağa verilerek son yolculuklarına uğurlandı.