Kobanêliler uluslararası komploya karşı yürüdü

Kobanê’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan uluslararası komplonun yıl dönümünde yürüyüş düzenlendi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi gençler Sirîn’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, 'Özgürlük ve fedakarlık ruhuyla kazanacağız ve İmralı duvarlarını yıkacağız' sloganıyla gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini açan gençler, 'Hilweşe komploger′, ′Bimire îxanet′ ve ′Bê Serok Jiyan Nabe′  sloganları attı.


Yürüyüş ilçeye bağlı Halk Belediyesi önünde mitinge dönüştü. Burada Sirîn halkı adına Şehit Aileleri Gençlik Meclisi Üyesi Emel Bahaedin bir açıklama okudu.
Açıklamada, işgalci Türk devletinin uluslararası komployla hedefine ulaşamadığı, bu nedenle tüm Kurdistan halkına yönelik vahşi saldırılarını artırdığı belirtildi.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın direnişiyle komploları, karanlık güçleri, tecrit ve işkence sistemini bozguna uğrattığı belirtildi.

Komploya dahil olan güçlerin halkın özgürlüğüne kavuşmasını engellemek için her türlü saldırıyı yaptığının vurgulandığı açıklamada, özel savaş teknikleri devreye konularak bölgedeki halklar arasına fitne sokulmaya çalışıldığı ifade edildi.


Açıklamada, tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesi için mücadelenin büyütülmesi mesajı verildi.