Komploya karşı eylemler: Halkın birliği tecridi kıracak

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde uluslararası komplo protesto edildi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mesajlar verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etmek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde eylem ve etkinlikler düzenlendi. Cizîrê Kantonu'nun Dirbêsiyê ilçesi ile Dêrazor Kantonu'nun doğu kırsalındaki halk,i eylemlerle komployu protesto ederken, Minbic Zenubiya Topluluğu Kadın Meclisi ve Fırat Kantonu Sağlık Kurulu da Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne ilişkin açıklama yaptı.

 
DÊRAZOR
Dêrazor’da bulunan Hecin Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi’nin alanında mitinge dönüştü. Halk Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Selah El Selman, bir açıklama yaptı. Uluslararası komplo kınayan Selah El Selman, sivil toplum kuruluşları, uluslararası toplum, BM ve insan hakları örgütlerine Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için destek çağrısında bulundu.


DIRBÊSIYÊ
Dirbêsiyê ilçesinde halk, Şahid Zevin Parkı'ndan Kongra Star Merkezi'ne kadar bir yürüyüş düzenledi. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Meclis Üyesi Fidan Seydo, Türkiye ve Bakurê Kurdistan’daki cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar ile Abdullah Öcalan'ın direnişini selamladı. Fidan Seydo, tecridin halkın birlik ve beraberliğiyle kırılacağını da belirtti.
Devrimci Suriye Gençlik Hareketi Nur Ebas ilçe Meclisi, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü mücadelesinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.


MINBIC
Zenûbiya Topluluğu Kadın Meclisi de bir açıklama yaptı. Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşma zamanının geldiği belirtildi. Zenûbiya Topluluğu Kadın Meclisi üyesi Hena Telcînî, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin tüm dünyaya yayılmasıyla komplonun boşa çıktığını söyledi.
Hena Telcînî, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için imza kampanyasına güçlü katılım çağrısında bulundu.


KOBANÊ
Demokratik Özerk Yönetimi Fırat Kantonu Sağlık Kurulu, Kobanê'de yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili endişelere dikkat çekti. Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden CPT'nin sessizliğine ve ziyaretine ilişkin herhangi bir bilginin paylaşılmadığına vurgu yapıldı.
Açıklamada, ilgili taraflara ve BM’ye çağrıda bulunuldu.

 
HOL
Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi, Hol ilçesinde yürüyüş düzenledi. Eğitim binası önünde başlayan yürüyüş ilçe meydanına kadar sürdü. Gençlik Meclisi yöneticilerinden Mihemed Ebuş, “Önder Abdullah Öcalan'ın sunduğu demokratik ulus projesi, halkın tüm sorunlarına çözüm getirecektir” dedi.