Kongra Star’dan işgalci Türk devleti ve KDP’nin suç ortaklığına tepki

Kongra Star Meclisi, yaptığı basın açıklamasıyla Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgaline ve KDP’nin işbirliğine sert tepki gösterdi.

Kongra Star Yönetim üyesi Îbdîsam Hisên tarafından okunan açıklamada, “Hiçbir zaman halkları ve kadınları bölen, katleden politikalarınıza karşı sessiz kalmayacağız, buna karşı mücadele edeceğiz” denildi.

Açıklamada, Türk devleti ile KDP arasındaki ilişkilerin Kürt halkının aleyhine olduğu vurgulanarak, “Kürt halkının Bakurê Kurdistan’da başarı elde etmesiyle zayıflayan Erdoğan faşizmi, Kurdistan’ı yeniden işgal etme ve kayyım politikalarına yöneldi” ifadeleri kullanıldı. 

Kongra Star, KDP'nin işgalci Türk devletine destek vererek Kürt halkının özgürlük hareketine zarar verdiğini belirtti.

Türk devletinin, Kurdistan dağlarında özgürlük gerillalarına karşı savaşmak için yüzlerce DAIŞ üyesini bölgeye gönderdiği belirtilen açıklamada, “Başûrê Kurdistan’da 3 bin panzer, 4 bin Türk askeri ve 100’den fazla üs bulunuyor. Başûrê Kurdistan halkının kimliklerini kontrol ediyorlar ve yurtseverleri katlediyorlar” denildi.

Barzani ailesinin ihanet içinde olduğu ve Kürt halkının çıkarlarını gözetmediği vurgulanan açıklamada, “Barzani ailesi, Türk devleti ile işbirliği yaparak Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etmeye çalışıyor. Kürt halkı olarak bu kirli politikayı güçlü bir şekilde teşhir etmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Kongra Star, Türk devletinin ve KDP’nin politikalarına karşı durma çağrısında bulunarak, “Barzani ailesine diyoruz ki, siz hiçbir zaman Kürtlerin ve Kurdistan'ın çıkarlarını korumadınız ve bugün de korumuyorsunuz. Tarihi bir ihanet içindesiniz ve bu politikaya derhal son verin. Kongra Star olarak, hiçbir zaman halkları ve kadınları bölen, katleden politikalara karşı sessiz kalmayacağız, buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.