Amûdê'de tecrit ve işgal saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı işkence ve soykırım sistemi ile Türk devletinin bölgeye yönelik işgal saldırıları kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

İMRALI İŞKENCE VE SOYKIRIM SİSTEMİ

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik İmralı işkence ve soykırım sistemi ile işgalci Türk devletinin saldırıları Cizre Kantonu’nun Amûdê kentinde yapılan kitlesel bir yürüyüş  ile kınandı. Yürüyüşe, Demokratik Özerk Yönetim kurumları üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehîd Cîhad Meydanı’ndan Suriye Devrimci Hareketi Merkezi’ne kadar süren yürüyüşte, "Li dijî dagirkerî û xiyanetê cenga azadiyê ser bixin" yazılı pankart taşındı. Eylemciler,sık sık  "Bimire xiyanet", "Bijî Serok Apo", "Berxwedan jiyan e" ve "Bijî berxwedana gerîla" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından Suriye Devrimci Hareketi üyesi Sîham Hesen tarafından bir basın açıklaması okundu. Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik işkence ve soykırım uygulamaları ile işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları kınandı. Ayrıca, Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü ve zaferi sağlamak için şehitlerin izinden gitmeye ve bu mücadeleyi büyütmeye kararlı oldukları vurgulandı.

Yürüyüş, "Bê Serok Jiyan nabe" ve "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde sona erdi.