Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto için Eyn Îsa’da alanlara çıkan gençler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto ve fiziki özgürlüğü için  Eyn Îsa'daki Büyük Camii önünde yürüyüşe geçen gençler Şehit Cûdî Kavşağı’na yürüdü. “Gençlik Önder Apo’nun fedaisidir” şiarıyla düzenlenen yürüyüşe ilçe halkı ve Girê Spîli göçmenler de katıldı.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan gençler sık sık "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bi can û bi xwîn em te re ne ey Serok" sloganları attı.

Şehit Cûdî Kavşağı’nda bir açıklama yapıldı. Genç Kadınlar Birliği Ayesi Firyal Temê’nin okuduğu açıklamada, işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle örgütlenen halklara saldırdığını söyledi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Ayesi Macid Husam de uluslararası örgütlerin ve hukuk kurumlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı işlenen suçlar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi. Macid Husam, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyüteceklerini belirtti.

Yürüyüş, "Bê Serok jiyan nabe" ve " Bi can û bi xwîn em te re ne ey Serok" sloganlarıyla son buldu.