Kürt Halk Önderi'ninn özgürlüğü için yürüdüler

Dirbêsiyê halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü.

DİRBÊSIYÊ YÜRÜYÜŞ

İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit altında bulunan ve 40 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kuzey ve Doğu Suriye’de eylemler sürüyor.

“Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla Cizre Kantonunun Dirbêsiyê kentinde yürüyüş düzenlendi. Abdullah Öcalan posterlerinin yanı sıra, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) bayraklarının ve "Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” yazılı pankartlarının taşındığı yürüyüş Kadın Meydanı’nda başladı.

"Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" ve "Na ji bêdengiya navneteweyî re" sloganlarının atıldığı yürüyüş Belediye Kavşağı’na kadar sürdü.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN PARADİGMASINDAN KORKUYORLAR'

Dirbêsiyê Demokratik Birliği Partisi (PYD) Eşbaşkanı Diyana Ebdullah, Önder Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kınayarak, Türk devleti ve uluslararası güçlerin halkın kendi kendisini yönettiği yeni sistemden korktuğu için tecridi ağırlaştırdığını kaydetti.

Uluslararası hukuk örgütleri, BM ve insan hakları örgütlerinin sessizliğini kınayan Diyana Ebdullah, söz konusu bu kurumların Abdullah Öcalan’ın sağlığından sorumlu olduğunun altını çizdi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar halkın alanlarda olmaya devam etmesi gerektiği vurgulandı.