Kürt ve Arap şeyhleri QSD ve YPJ komutanları ile bir araya geldi

Kuzey ve Doğu Suriye’den çok sayıda Kürt ve Arap şeyhleri ile ileri gelenler, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlık üyeleri ile bir araya geldi.

QSD Basın İrtibat Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, şeyhler ve ileri gelenleri QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî ve YPJ Genel Komutanlık üyesi Rohilat Efrîn karşıladı. 

Yapılan görüşmede, özellikle Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin 17 Temmuz 2024 tarihinde ilan ettiği af yasası kararı, Hol Kampı’nda bulunan Suriyeli yurttaşların kamptan çıkarılması aynı zamanda 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen Suriye Aşiretleri ve Bileşenleri 'Ulusal Birliği' ikinci çalıştayının sonuç bildirgesindeki kararların somutlaştırılması ele alındı. 

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, 17 Temmuz 2024 tarihinde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile bir araya gelmişti. Bu toplantıda, Suriye Aşiretleri ve Bileşenleri 'Ulusal Birliği' ikinci çalıştayının sonuç bildirgesini değerlendirmiş ve bazı kararlara varmıştı.