Kuzey ve Doğu Suriye’de 4 Nisan etkinlikleri

Qamişlo ve Kobanê’ye bağlı kimi merkezlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle değişik etkinlikler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü, Kuzey ve Doğu Suriye’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Qamişlo merkezinin yanı sıra kente bağlı Dêrik ve Til Hemis kasabalarında kültürel etkinlikler düzenlendi; Kobanê’de ise ağaç dikildi. 

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Önder Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan'a denk gelen 74. doğum günü dolayısıyla şehit çocukları için bir şölen düzenledi. Yapılan konuşmalarla Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlanırken, müzik dinletileri sunuldu. 

Dêrik’te de Dicle Kültür ve Sanat Merkezi'nde şehit çocukları ve şehit ailelerine yönelik şölen düzenlendi.

Şölende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Cewahir Osman, "Önder Abdullah Öcalan, şehit çocuklarına büyük önem vermiş ve onları şehitlerin özgürlük ve barış mirası olarak görmektedir. Şehitlerin çocukları Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrimin geleceğidir” dedi. Şölen sonunda çocuklara hediyeler verildi.

Şehit çocukları ve aileleri için bir kutlama da Til Hemis’te, Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. 

Kobanê’de ise Fırat Bölgesi Çevre Komitesi, Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi üyelerinin katılımıyla Kobanê'nin batısındaki Minas köyünün tepesine bin ağaç dikti.

Ayrıca Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği, Kobanê Üniversitesi genç kadın takımı ile Roşin takımı arasında futbol maçı düzenledi.