GÖRÜNTÜLÜ

Kuzey ve Doğu Suriye'de 4 Nisan etkinlikleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün yaklaşması vesilesiyle birçok kentte kültürel etkinlikler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla "Önder Apo'ya özgürlük ve Kürt sorununa çözüm" sloganıyla başlatılan etkinlikler sürüyor.


DÊRİK
Kongra Star Dêrik Koordinasyonu, 4 Nisan için toplantı düzenledi. Toplantıya sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Suad Mistefa, "Önder Abdullah Öcalan bölge halkına insani yaklaşan, tüm toplumların barış ve huzur içinde bir arada yaşaması için çalışan özgür düşünceli bir insandır" dedi.


TİRBESPİYÊ
Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Yekta Herekol Akademisi'nde şehit çocukları için şölen düzenledi.
Şölende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Cihan Mihemed, "Şehitlerin mücadelesine sahip çıkmalıyız. Onların başarılarını korumalı, aydın ve akademisyen bir nesil yetiştirmeliyiz” dedi.
Daha sonra çocuklar mum yaktı ve Hezil Kültür Sanat Merkezi Şehit Dilgeş grubu etkinliğini sahneledi. Etkinlik sonunda çocuklara şeker ve hediyeler dağıtıldı.


GİRKÊ LEGÊ
Girkê Legê ilçesinde Şehit Aileleri Meclisi, Newroz Salonu'nda şehit çocukları için şölen düzenledi. Kutlamaya şehit aileleri, sivil ve hizmet kurumu mensupları katıldı.


MINBIC
Minbic Şehit Aileleri Meclisi de kutlama düzenledi. Şehitlerin çocukları ve aileleri, kantonun Demokratik Sivil İdaresi üyeleri, kurumları ve sivil meclisleri, Şehit Aileleri Meclisi, Zenubiya Kadın Topluluğu, Minbic Askeri Meclisi Beraêm Parkı salonunda gerçekleştirilen kutlamaya katıldı.
Minbic Halk Meclisi üyesi Huzeyfe Ebdo, "Bu günde Önder Abdullah Öcalan'ı kutluyoruz. Bugün demokratik ulus inşa eden özgür düşünceli bir insan doğmuştur” şeklinde konuştu.
Minbic Kantonu Kadın Askeri Meclisi Komutanı Amara İbrahim ise "Bugün sevginin ve barışın lideri Önderimizin doğum gününü kutluyoruz. Onun fikirlerinin ve felsefesinin takipçisiyiz, onun fedakarlıklarını asla unutmayacağız. Şehitlerimizin huzur ve güven içinde olması için büyük fedakarlıklar yapacağız" dedi.
Sanatçı Can Mistefa'nın sahne almasının ardından şehit çocuklarına hediyeler dağıtıldı.


REQA
Reqa kantonunda Şehit Aileleri Meclisi, Miswar Salonu'nda şehit çocukları için kutlama düzenledi. Kutlamaya yüzlerce şehit ailesi, çocukları, askeri meclis üyeleri, siviller ve Şehit Aileleri Meclisi üyeleri katıldı.
Reqa kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fatme El Nasan, "Önder Abdullah Öcalan'ın ve şehitlerin düşüncesi sayesinde bu topraklarda güvendeyiz. Şehitler hayatın minaresini ve özgürlüğe giden yolumuz olan ışığı, başarıyı yansıtır” şeklinde konuştu.
Ayrıca Kewkeb El Tifûle okulu ve Hilala Zêrin Merkezi'nin Palmîra grubu da eserlerini sergiledi.


HALEP
Suriye Önder Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğü Halk İnisiyatifi ve Kongra Star Halep Koordinasyonu, 4 Nisan için Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde seminerler düzenledi.
Eşrefiye Mahallesi'ndeki etkinlik Şehit Cengiz ve Şehit Ruken Zerdeşt hattında gerçekleştirildi. Seminere sivil örgüt üyeleri, partiler ve gençler katıldı.
Seminerde İnisiyatifin yönetim kurulu üyesi Mihemed Heci konuştu.
Etkinlikte Abdullah Öcalan'ı ve yaşadığı zorlukları anlatan film gösterildi.


KOBANÊ
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Rojava'ya geçtiğinde kaldığı ilk köy olan Elpelûr köyünde Hilala Zêrin ve Kadın Vakfı tarafından sanat etkinliği düzenlendi.
Hilala Zêrin’e bağlı Şehit Barîn Grubu'nun yanı sıra Şair Zilan, Bağlamacı Ehlam ve Arap dengbêj eserlerini sundu.