GÖRÜNTÜLÜ

Kuzey ve Doğu Suriye'deki kutlamalarda 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' mesajı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin 8 merkezinde halk Newroz alanlarında buluştu, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için ve işgale karşı mesajlar verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin 8 bölgesinde “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” sloganıyla Newroz kutlandı.

Newroz kutlamaları Dêrik’in Mamşûr köyü, Girkê Legê’nin Helîq köyü, Tirbespiyê’nin Dirêcîk köyü, Qamişlo’nun Hîmo beldesi, Amûdê’nin Çaxirbazar köyü, Hesekê’deki Sed Xerbî (Rojava Barajı), Dirbêsiyê’nin Çolistan köyü ve Qamişlo kentindeki Belediye Stadyumu’nda düzenlendi.

Kutlamalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mesajlar verildi. Türk devletinin işgalinin sonlandırılması ve merkezi olmayan çoğulcu bir Suriye’nin kurulması için de kutlamalarda mesajlar verildi.

Ayrıca gerilla ve Kuzey ve Doğu Suriye halkının işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişleri selamlandı.

Özerk Yönetim projesine dikkat çekilen konuşmalarda, bu projenin Suriye krizinin çözümü ve işgalin sonlandırılması için en uygun yol olduğuna işaret edildi.

Kutlamaların sonunda müzik, tiyatro ve halay grupları sahneye çıktı. Seslendirilen şarkılar eşliğinde halk halay çekti.

Kobanê, Halep ve Şehba’daki Newroz kutlamaları kötü hava koşullarından dolayı ertelendi.

Öte yandan Lübnan’daki Kürtler ve dostları, siyasi parti ve dernek temsilcileri Beyrut’un Damur bölgesinde Newroz ateşinin başında buluştu. Newroz Kültür Derneği tarafından organize edilen kutlamanın yapıldığı alan Abdullah Öcalan, şehit Mazlum Doğan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla süslendi.