Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu’ndan 19 Temmuz mesajı

Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu, 12’nci yıldönümünde 19 Temmuz Rojava Devrimi’ni kutlayarak, ‘’Savaş gazileri olarak şehitlerimizin hayal ve umutlarını yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz’’ dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu, “İlk kıvılcımı Kobanê’de ateşlenen 19 Temmuz Devrimi’ni Rêber Apo başta olmak üzere, tüm özgürlük savaşçılarına, savaş gazileri, kadın ve halklara kutluyoruz. Yoldaş şehit Xebat Dêrik ve Silava şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” diye belirtti. 

“Bu devrim, halkları ve inançları yok sayan uluslararası sisteme karşı insanların, nasıl özgür ve eşit bir şekilde ortak yaşayabileceğini gözler önüne serdi’’ diyen Gaziler Federasyonu, 19 Temmuz Devrimi’nin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğu vurguladı.

Açıklamada, “Kadın ve gençlerin öncülüğünde DAİŞ çete gruplarına, soykırımcı, sömürgeci ve işgal  saldırılarına karşı örneği az görülür bir direniş sergilendi. Tüm dünyada yankılanan bu direnişe, Avrupa'dan Asya'ya birçok kıta ve ülkeden yüzlerce kadın ve genç katıldı. Devrimde yer alarak yiğitçe savaşan enternasyonalist kesimden yaralananlar da oldu, şehit olanlar da. Bu nedenle 19 Temmuz Devrim kazanımlarını korumak ve geliştirmek, insanlık değerlerini korumak ve geliştirmek anlamına gelir. Bu vesileyle Kuzey ve Doğu Suriye halklarımız başta olmak üzere, bu uğurda büyük bedeller veren savaş gazilerimiz ve şehit ailelerimizi selamlıyoruz’’ ifadeleri kullanıldı. 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: ‘’Bu temelde bir kez daha 19 Temmuz Devrimi’mizin 12’inci yıldönümü kutluyoruz. Savaş gazileri olarak şehitlerimizin hayal ve umutlarını yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Önder Apo’nun savaş gaziler için belirttiği gibi, devrimimizi ve değerlerini korumak için öncülük rolümüzü kesintisiz, büyük bir inanç ve moralle yerine getireceğimizi vurguluyoruz.”