Kuzey ve Doğu Suriye halkı Abdullah Öcalan için alanlara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı alanlara çıktı.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Kürt halkının İmralı tecridine karşı öfkesi arttı. Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunun açıklanması için alanlarda olmaya devam ediyor.

Halep Şêxmeqsûd Şehit Aileleri Meclisi ile Til Koçer Şehit Aileleri Meclisi üyelerinin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası örgütler sorumluluklarını yerine getirmeye, İmralı cezaevini ziyaret etmeye ve Abdullah Öcalan’ın durumunu açıklamaya çağrıldı.

Qamişlo Kantonu'nun Til Koçer Şehit Aileleri Meclisi merkezinde gerçekleştirilen açıklama Meclis üyesi Rewa El Cilod, Halep'in Şêxmeqsûd Mahallesi'nde gerçekleştirilen açıklama ise Meclis Eşbaşkanı Rewşan Mihemed tarafından okundu.

Şehit aileleri, CPT ve diğer uluslararası hukuk kurumlarının sessizliğini kınadı, tüm halklara alanlara çıkma çağrısı yaptı.

EYN ÎSA

Eyn Îsa halkı ile Girê Spî Kantonu göçmenleri de Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etti.

Eyn Îsa Demokratik Birlik Partisi (PYD) merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde açıklamayı Mehmûd El Şiblawî okudu.

ŞEHBA

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, “Önder Apo’nun güvenliği uluslararası bir sorumluluk” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi.

Özerk Yönetim kurum üyeleri ve siyasi partilerin de aralarında olduğu yüzlerce kişi, Ehdas İlçesi Dörtyolu’nda yürüyüşe başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonlandığı 4 Nisan Parkı’nda konuşan Şehit Aileleri Meclisi Xedîce Îbo, Efrîn ve Şehba halkının İstanbul’da yaşanan depremden sonra Abdullah Öcalan’ın durumundan endişe duyduğunu belirtti.

Xedîce Îbo, uluslararası toplumun işgalci Türk devletinin tecrit sistemi karşısındaki sessizliğini kınayarak, tüm bölge halkını alanlara çıkmaya çağırdı.

Abdullah Öcalan’ı Savunma Suriye Avukatlar İnisiyatifi Üyesi Cebraîl Mistefa da, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm bileşenlere işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan ve bölge halkına yönelik politika ve komplolarına karşı çıkmaya çağırdı, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele devam edeceğini vurguladı.