Kuzey ve Doğu Suriye halkı Abdullah Öcalan için alanlarda

Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok merkezde halk, İmralı tecridine karşı alanlara çıktı.

Bursa’da meydana gelen depremin ardından Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumunu öğrenmek için alanlara çıktı.

Qamişlo ve Dêrik kentlerinde dün toplu yürüyüşler düzenlenirken, bugün de Kuzey ve Doğu Suriye'nin diğer bölgelerinde eylemler düzenlendi.

Qamişlo kantonunun Çilaxa ilçesi sakinleri, çevre ilçe ve kasabalarda yaşayanlar, sivil örgüt üyeleri, meclis üyeleri, Kongra Star, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği temsilcilerinin katılımıyla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş ilçenin batısındaki Özgür Kadın Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşte "Bijî Rêber Apo" sloganları atıldı. Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Avukatların bir an önce İmralı'yı ziyaret etmesini istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı.

Yürüyüş, Şehit Mahsum Meydanı'nda mitinge dönüştü. PYD Çilaxa ilçesi Meclis Eşbaşkanı Ebduselam Ebas konuştu.

Türk devletinin Abdullah Öcalan'a karşı işlediği suçları ve hukuki kuruluşların sessizliğini kınayan Ebas, avukatların müvekkili Abdullah Öcalan'ı ziyaret ederek sağlık durumunu öğrenmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ebduselam Ebas, Abdullah Öcalan'dan bilgi alana kadar taviz vermeyeceklerini söyledi.

Qamişlo kantonunun Til Hemis ilçesi halkı da ilçe merkezi sokaklarında yürüyüş düzenleyerek, "Erdoğan'a ölüm", "Bi can bi xwîn bi te re ne em Serok" sloganları attı.

Eylemde PYD Til Hemis Meclis Başkanı Hemadi El Hewyan, Türk devletinin Abdullah Öcalan'a ve bölge halkına yönelik politika ve komplolarına karşı birlikte durma çağrısında bulundu.

Kongra Star Til Hemis Koordinasyonu üyesi Efra Ebas da Önder Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecridi ve uluslararası sessizliği kınadı.

Eylemde Til Hemis Öğretmenler Birliği Başkanı Ziyad Betran, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün Ortadoğu halkı için önemini anlattı.

Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed El Ebawi, ilçe sakinlerine, devletin hegemonyası sona erene ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar Türk devletinin politikalarına karşı eylemlerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Til Koçer ilçesinde de yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ilçe pazarında durdu ve Til Koçer Belediyesi Eşbaşkanı Ali Ubeyd konuşma yaptı.

Kongra Star üyesi Emel Cilûd, Kuzey ve Doğu Suriye kadınlarının Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

FIRAT BÖLGESİ

Fırat halkı da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü.

Kobanê’nin Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüşe Özerk Yönetimi kurumu ve siyasi parti üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Kent merkezinin batısındaki Şehit Seydo okulu önüne kadar süren yürüyüşte, Abdullah Öcalan’ın posterleri taşıyan halk, "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarını yükseltti.

Fırat Bölgesi Kongra Star Koordinasyon üyesi Arîn Kobanê, İstanbul’da meydana gelen deprem sonrasında Kuzey ve Doğu Suriye halkının Abdullah Öcalan’ın durumundan endişe duyduğunu belirtti.

İşgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’a yönelik kirli politikalarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösteren Arin Kobanê, Kobanê, bölge ve tüm Kurdistan halkına, Abdullah Öcalan için alanlara akma çağrısında bulundu.

MINBIC

Minbic’in 4 Nisan Stadyumu'nda Minbic Demokratik Sivil Yönetimi ve Halk İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişinin katılımıyla açıklama yapıldı. Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi ise dünya kamuoyuna 3 yılı aşkın bir süredir kendisinden herhangi bir haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın durumunu açığa kavuşturmak için işgalci Türk devletine baskı yapmaya çağırdı.