Kuzey ve Doğu Suriye halkı, işgal saldırılarını protesto etti

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki bileşenler ve halk, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki bileşenler ve halk, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Açıklamayı Şehit Hozan Komünü Eşbaşkanı Selman Mihemed, Amûdê İlçesi Elektrik Kurumu önünde okudu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin DAİŞ’e karşı savaşan bölge halkına karşı soykırım savaşı yürüttüğü belirtildi.

Qamişlo’nun Girkê Legê ilçesinde açıklama yapan İlçe Meclisi, işgalci Türk devletinin uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin gözü önünde uluslararası yasaları ihlal ettiğine dikkat çekti.

Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi de işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik soykırım saldırılarını kınamak için Reqa Kantonu’nun güneyindeki merkezi önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamayı Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Sözcüsü Ebîr El Hac Ebdullah okudu. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndaki Zap ve Metîna yenilgisinden sonra bölgeye saldırdığına dikkat çekilen açıklamada, saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi mesajı verildi.

Girkê Legê ilçe halkı ve ilçedeki sivil toplum kurumları üyeleri de işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki göstermek için bir protesto eylemi düzenledi.

Açıklama Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Faris tarafından okundu.

TEV-DEM'DEN BİRLİK VE DİRENİŞ ÇAĞRISI

TEV-DEM, saldırılara karşı birlik ve direniş çağrısında bulundu.

TEV-DEM, işgalci Türk devletinin Toplumsal Sözleşme’yi hazmedemediğini ve bu nedenle bölgeye saldırdığını belirterek, “Bu saldırılar meşru değil ve uluslararası hukuk fabrikaları, sivil yerleşim yerlerini, stratejik ve hizmet kurumlarını hedef almasına müsaade etmiyor” dedi.

TEV-DEM, bölge bileşenlerine, sivil toplum örgütlerine, ulusal ve siyasi hareketlere, her zamankinden daha fazla birlik ve direniş çağrısı yaptı.