Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgal saldırılarına öfkesi büyüyor

İşgalci Türk devletinin saldırılarına ve seçimleri sabote etmeye çalışmasına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının öfkesi büyüyor.

SALDIRILARA TEPKİ ARTIYOR

İşgalci Türk devleti yetkilileri, özellikle 11 Haziran'da yapılacak belediye seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte bölgeye yönelik tehditlerini ve saldırılarını artırdı.

İşgalci Türk devletinin dün Cizre Kantonu’na yönelik SİHA’larla gerçekleştirdiği saldırıda 4 Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı şehit olurken 12 sivil yaralandı.

Bölge halklarının da bu saldırı ve tehditlere karşı öfkeleri giderek artmış durumda. Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahalleleri Genel Meclisi, Reqa Kantonu Yürütme Meclisi, Reqa Kantonu Demokratik Toplum Örgütleri Konfederasyonu, Amudê Halklar İnisiyatifi ve Efrîn-Şehba Kantonu Yürütme Meclisi de yaptıkları ortak açıklamalarla işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik bu saldırılarının bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.
İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının kınandığı açıklamalarda, halklara da şehitlerin kazanımlarının savunulması için askeri güçlere destek çağrısı yapıldı.

Açıklamalarda özellikle bölgenin siyasi alanda gelişmesi ve Özerk Yönetim'in uluslararası alanda tanınmasına ramak kalması nedeniyle işgalci Türk devletinin bu saldırılarla seçim sürecini sabote etmek istediği belirtildi.

Dünya çapında insan haklarıyla ilgili faaliyet yürüten örgüt ve kuruluşlara da insani sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapılan açıklamalarda, işgalci Türk devletinin insani ve hizmet kurumları çalışanlarına yönelik saldırılarına dikkat çekildi.