YENİLENDİ

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları ve KDP'nin suç ortaklığı, Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kentinde düzenlenen eylemlerle kınandı.

İŞGAL PROTESTO EYLEMİ

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı 7 merkezde kitlesel yürüyüşler gerçekleşti. 

İşgal saldırılarını kınayarak gerillaya desteğini ifade eden Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Qamişlo, Dêrik, Dirbesiyê, Hesekê, Heleb, Eyn Îsa, Çilaxa, Til Birak ve Fırat Kantonu'nun Kobanê kentinde sokaklara çıktı. 

On binlerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşlerde, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bimre xiyanet" sloganları atıldı.

Eylemlerde ayrıca Türk devletinin Kurdistan işgalinde KDP ile işbirliğine dikkat çeken "Bimre ixanet, bijî berxwedana gerilla" yazılı bir pankartın yanı sıra, "Erişên we nikare berxwedana me bişkîne", "Gerîla rûmeta me ye" ve "Ji Osmaniyek nû re na (Yeni Osmancılığa hayır)" yazılı pankartlar taşındı. 

Eylemler sırasında yapılan basın açıklamalarda, halkın gerillaya desteğine vurgu yapılırken, KDP’nin Türk devleti ile işbirliğine “ihanet” denilerek kınandı. 

Açıklamalarda Kurdistan Özgürlük Gerillası'nı ve Kurdistan'ı sahiplenme çağrısı yapılarak, saldırıların bir an önce durdurulması istendi.