Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların 24 saatlik bilançosu

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin 26 Aralık günü gerçekleştirdiği saldırılarda buğday depoları, fabrika ve tren istasyonunun da aralarında olduğu çok sayıda hizmet kurumunu bombaladığını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Basın İrtibat Merkezi, 26 Aralık günü gerçekleşen saldırıların bilançosunu paylaştı.

Açıklamada hastane, okul, fabrika, rafineri ayrımı yapmadan tüm altyapı tesislerini ve hizmet kurumlarının hedef alındığı kaydedildi.

Türk devletinin gece saatlerinde çok sayıda hizmet kurumu ve sivil yerleşim alanlarına yönelik bir kez daha saldırı gerçekleştirdiği vurgulandı.

BİR GÜNDE 38 SALDIRI

Bilançoya göre Türk devleti SİHA’larla 18 ve ağır silahlarla 20 saldırı gerçekleştirdi.

Bu saldırılarda halkın esas temel ihtiyacını karşılayan buğday depolarının da aralarında bulunduğu fabrika, inşaat şirketleri, tren istasyonu ve diğer 6 merkez kurumunun bombalandığı ifade edildi.

Ayrıca sivil yurttaşlara ait 2 evin de bombalandığı belirtildi.

Açıklamada 26 Aralık’taki saldırılarda Cizir Kantonu ile Kobanê kentinde İç Güvenlik Güçleri’nin 10 kontrol noktasının da hedeflendiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

“İşgalci Türk devleti Cizir Kantonuna yönelik 11 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda, Qamişlo’da 1 Amûdê’de 2 kontrol noktası, Qamişlo çevre yolu, Qamişlo’nun güneyindeki Birbawî beledesindeki bulgur fabrikası, Girkê Legê ilçesinin batısındaki Gir Ziyaretê Çole köyündeki buğday deposunun çevresini, Amûdê ilçesindeki buğday deposu, Til Temir’in batısındaki Tawîle köyü, tren istasyonu, Covid-19 hastanesi, Dirbêsîyê ilçesindeki Hekîm Hac Bekir ve Eşref El Kiya adındaki yurttaşların evlerini, Qamişlo’daki inşaat şirketini ve Elaya Mahallesini hedef aldı.

Fırat Kantonunun Kobanê kentine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda ise, İç Güvenlik Güçlerine ait Kobanê girişindeki 2 kontrol noktasının, kentin güneyindeki 1 kontrol noktasının ve kentin Hêlinc, Şeran ve Şîran ilçelerindeki diğer kontrol noktaları hedef alındı.” 

EFRÎN-ŞEHBA’YA YÖNELİK 19 SALDIRI

Özerk Yönetim, Cizir Kantonu ile Kobanê kentine yönelik saldırlar dışında Efrin-Şehba Kantonunun farklı bölgelerine yönelik 19 saldırının daha gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamaya göre Şêrawa ilçesinin Bênê köyü, Şera ilçesinin Merenaz köyü yanı sıra Til Qira, Um Hoş, Semûqa, Til Çîçan, Til Medîq, Minix, Bêlûniye, Şêx Îsa, Hirbil, Wehşiye köyleri ile Şehba’nın Til Rifat ilçesinin çevresi bombalandı.

Özerk Yönetim, “İşgalci Türk devleti bölgeye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar sonucunda (25 Aralık’ta) 8 yurttaş şehit olurken onlarcası yaralandı. Aynı zamanda ağır maddi hasarlar oluştu. Rusya ve uluslararası koalisyon başta olmak üzerek Suriye’de aktif uluslararası güçler saldırılara karşı sessiz” dedi.