Kuzey ve Doğu Suriyeliler işgalcilere karşı direnişte kararlı

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, işgalci Türk devletinin özellikle sivil altyapıları doğrudan hedef alan saldırıları karşısında direnişini büyütüyor.

Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını aralık ayı sonlarında boyutlandırdı.

25 Aralık 2023 tarihinde Dêrik sınırından Efrîn ve Şehba kantonlarına kadar olan geniş bir bölge saldırıların hedefi oldu.

Son saldırılarda, birçok hastanenin kullandığı oksijen istasyonları ve 100'den fazla hastanın tedavi gördüğü böbrek diyaliz merkezleri de dahil olmak üzere sağlık tesislerinde büyük hasar meydana geldi. Kobanê kentindeki birçok sağlık merkezinin faaliyeti de saldırılar nedeniyle durdu.

Bölge halkı, işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı direniş gösterirken, bu saldırılarla aynı zamanda Kürt Halk Abdullah Öcalan'ın düşüncelerine ve felsefesine karşı bir savaş yürütüldüğünü belirtiyor.  

Efrîn kentinden Hasan Osman, Türkiye'nin yaşadığı zorluklara ve gelişen olaylara dikkat çekerek Türk ordusunun saldırılarına tepki gösterdi.  Hasan Osman, "Türkiye yıkıma ve yenilgiye doğru gidiyor, gerilla güçleri karşısındaki yenilgisini gizlemek için saldırılarını daha çok Suriye'nin Kuzey ve Doğu bölgelerine yöneltiyor" diye konuştu.

Reqa kantonundan Mihemed El-Qerace, Türk rejiminin terör eylemleriyle sivilleri hedef almasını ve ekonomik merkezleri bombalayarak bölgeyi fakirleştirmeyi amaçladığını ifade etti.

El-Qerace, kantonu halkı olarak QSD güçlerinin yanında ayağa kalkıp daha güçlü bir irade ortaya koyacaklarını ifade etti.

Kobanê ilçesinden Zelûx Kila Xeyrî ve Qamışlo kantonundan Hêvîn Hesen de benzer şekilde Türk ordusunun saldırılarını ve halkın direnişini anlattılar.

Zelûx Kila Xeyri, "İşgalci Türk ordusunun hedefi halkın kendisidir, zira sürekli olarak altyapıyı, hastaneleri, elektrik enerjisini ve insanların faydalandığı şeyleri hedef alıyor (…) Biz Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak her türlü saldırılara karşı direneceğiz ve Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinden aldığımız devrimci halk mücadelesinin yolundan gideceğiz” dedi.

Hêvîn Hesen ise Kuzey ve Doğu Suriye halkını hedef alan tüm bu saldırılara rağmen direnişin galip geleceğinin altını çizerek, “İşgal altındaki tüm toprakları özgürleştirene, önderimizi özgürleştirene kadar mücadeleyi bırakmayacağız” vurgusunda bulundu.