Maxmur’a yönelik kuşatma girişimi protesto edildi

Irak hükümetinin Maxmur Kampı’nı tel örgüler ve kulelerle kuşatma girişimi Rojava'nın Qamişlo kentinde yapılan eylemle kınandı.

Qamişlo'da halk, Irak  hükumetinin Maxmur’u tel örgü  ve kulelerle kuşatma girişimine karşı yürüyüş  gerçekleştirildi.

Yürüyüş, Mihemed Şêxo Kültür Sanat Merkezi önünden başladı. Yürüyüşe TEV-DEM, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. eylemde "Saldırı ve kuşatmayla irademizi kıramazsınız" pankartı açtı.

Qamişlo Halk Belediyesi önünde  gelen eylemciler burada bir miting düzenledi.  Demokratik İslam Kongresi Yürütme Üyesi Ebdulkerim Sarûxan, "İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarında başarısız oldu. HPG'yi yenip Şengal'e karşı politikalarını uygulayamadı. Erdoğan, seçimlerde hegemonyasını yeniden kurmaya ve kanlı hilafet dönemini yenilemeye çalıştı" dedi.

Maxmur kampını kuşatma girişimine dikkat çeken Sarûxan, "Bugün burada duruşumuz Irak hükümeti, KDP ve işgalci Türk devletine Maxmur halkının direnişini desteklediğimizin mesajıdır” diye belirtti.

Irak hükümetine BM kararlarına uyma çağrısı yapan Sarûxan, "Irak hükümeti sorunu silah ve mühimmatla değil, barışçıl diyalog yoluyla çözmeliydi" şeklinde konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi Üyesi Cewahir Osman da Maxmur halkının gösterdiği direnişini selamladı.

 

TIL BERAK

Qamişlo'nun Til Berak ilçesi meclisi de yaptığı açıklamayla Maxmur’u kuşatma girişimini kınadı.

Til Berak Yürütme Komitesi Üyesi Wenas El Ebdullah basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Til Berak İlçe Meclisi ve kurumları adına Irak hükümetinin kampın etrafına tel örgü çekme kararını kınıyoruz. Kampı kuşatmaya çalışıyorlar. Irak hükümetine diyalog çağrısında bulunuyoruz” denildi.