Mazlum Ebdi: Türk devleti savaşta ısrar ederse herkes etkilenecek!

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, işgalci Türk devletinin hava saldırılarının uzun zamandır planlandığını belirterek, savaşta ısrar edilirse bundan herkesin etkileneceği uyarısında bulundu.

Ronahi TV’ye konuşan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, işgalci Türk devletinin cumartesi günü saat 22.00’den itibaren Şehba’dan Dêrik’e kadar Rojava’nın birçok bölgesinin savaş uçakları ile bombaladığını belirtti.

BİR YILDIR PLANLIYORLAR

Ebdi, “Bu saldırılarda siviller ile askeri noktalarımız arasında ayrım yapılmadı. Suriye devleti güçleri ile güçlerimiz arasında da ayrım yapılmadı. Bazı şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Aldığımız bilgilere göre saldırılar bir süre daha devam edecek. Açık ki İstanbul’da gerçekleşen terörist saldırı ile hiçbir ilgimiz yok. Tüm dünya bunu biliyor. Hiçbir Kürt tarafının sivilleri hedef alan terörist saldırı ile ilgisi yok” şeklinde konuştu.

TAKSİM SALDIRISI TÜRK İSTİHBARATININ BİR OYUNU

Taksim saldırısı için “Bu oyun Türk istihbaratının bir olayıdır. Türk devletine bağlı çeteler yoluyla gerçekleşmiş bir saldırıdır” diyen Ebdi, şunları ekledi:

“Güçlerimizi bununla suçlamak istiyorlar. Herkes bilmeli ki, şu an gerçekleşen saldırıların bir yıldır hazırlıkları yapılıyor. Ama Türk devleti İstanbul saldırısını kendisine gerekçe yaptı.”

SAVAŞTA ISRAR EDİLİRSE SADECE BÖLGEYLE SINIRLI KALMAZ

Türk devletinin Rojava halkından ve kazanımlarından “intikam” almak ve bölgeyi boşaltmak istediğini söyleyen Ebdi, “Bu da Erdoğan’ın seçimlere yönelik bir oyunudur. Bu tür saldırılar hiçbir zaman irademizi kıramaz. Gücümüz bu saldırılara hazırdı. Bu nedenle güçlerimize büyük zarar vereceklerini düşünmüyoruz. Ama Türk devleti saldırılarına devam ederse herkes bundan zarar görecek. Biz büyük bir savaş çıkmasını istemiyoruz. Ama Türk devleti bize karşı savaşta ısrar ederse, biz büyük bir direnişe hazırız. Savaş sadece burayla sınırlı kalmaz her yere yayılır ve herkes bu savaştan etkilenir. Biz ilgili herkesi görevlerine sahip çıkmaya, Türk devletinin vahşi saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KARADA BİR HAREKETLİLİK YOK

Ebdi, “Aldığımız bilgilere göre bombardıman biraz daha sürecek. Mevcut durumda karada Türk devletinin hiçbir yerde bir hareketliliği yok. Biz de askeri olarak tedbirlerimizi aldık. Ama halkımızın zarar görmemesi için güvenlik direktiflerine göre hareket etmeliler” diye belirtti.