Minbic Askeri Meclisi 6 şehidin kimliğini açıkladı

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devletinin 14 Haziran günü düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 6 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı bir açıklama ile 14 Haziran’da şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini açıkladı.  Askeri Meclis, işgalci Türk devletinin saldırılarında 2 çocuğun da yaralandığını belirtti.

Açıklama şöyle:

“Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını artıran işgalci Türk devleti gerçekleştirdiği saldırılarda her türlü savaş uçağı ve ağır silahları kullanıyor. Yine aynı şekilde yerinden zorla edinilen Efrînli göçmenlerin kaldığı Şehba bölgelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Türk devletine ait SİHA’nın bir aracı hedef alması sonucunda 3 YPG savaşçısı şehit oldu.

Minbic’e yönelik saldırılarına devam eden işgalci Türk ordusu dün (14 Haziran), SİHA ile Minbic Askeri Meclisi noktamıza yakın arazilerinde çalışan yurttaşları hedef aldı. Saldırı sonucunda 2 çocuk yaralandı.

Saldırı sonucunda yaralanan çocukları tedavi etmeye çalışırken SİHA’nın hedefi olan 5 savaşçımız ikinci saldırıda şehit oldu. Saldırı sonucunda Ehmed Mihemed Mihemed (Murad), Ebdulkerîm Yûnis Ubeyd (Ebû Miseb), Ebdullah Hesen Îbrahîm (Ebdullah), Mistefa Xelîl Derwîş (Faris) ve Mistefa Şerîf El Ebdullah (Mistefa) yoldaşlarımız şehit oldu.

Yine aynı şekilde Minbic’in kuzeyine düzenlenen başka bir SİHA saldırısında Welat Nebo Mihemed (Welat) adlı savaşçımız şehit oldu.

Birçok eğitim devresine katılan Şehit Murad, savaşın en ön saflarında yer alarak büyük bir direniş sergiledi. Derin yoldaşlık ruhuna sahip olan Murad arkadaşımız, zafere ulaşacağı inancıyla görev ve sorumluluklarını ertelemeksizin yerine getiren derin yoldaşlık ruhuna sahipti.

Fedai ruh örneği olan Ebû Miseb de görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmek için büyük bir emek sarf etti. Kendine ve sorumluluklarına karşı daima disiplinli yaklaşarak görevini kusursuz bir şekilde üstlendi. Ülke ve halkı koruma hissiyatı taşıyan yüreğiyle tanıdık ya da tanımadık herkesin gönlünde yer edindi.

Saflarımıza katılan Ebdullah arkadaşımız yeni olmasına rağmen çok kısa bir sürede kendini profesyonel savaşçı düzeyine getirerek savaş alanlarında rolünü gösterdi. Savaş alanında geliştirdiği yeni taktiklerle yoldaşlarına öncülük eden Ebdullah yoldaş, bilgi, siyaset ve düşüncede derinleşerek güncel gelişmelerde analizi güçlüydü. Öte yandan ülke, halk ve savaşçıların yaşamına ilişkin görüş ve önerilerini paylaşan bir kişilikti.

Yoldaşımız Şehid Faris, katıldığı bütün hamlelerde ve yer aldığı her savaş cephesinde kahramanca bir direniş göstererek mührünü vurmayı başardı. Arkadaşımız Faris hiçbir tereddüt göstermeden korkusuzca üstlendiği her görevi yerine getirmeyi başardı. Bütün engelleri aşmayı göze alabilen cesur bir savaşçıydı. Aynı zamanda zafere giden yolda kaygı ve tereddüt etmeden kararlı ve planlı bir şekilde işlerini örgütlüyordu.

Yoldaşımız Mistefa, cesur ve işlerini dürüst bir şekilde yerine getiriyordu. Yoldaşlarının sorunlarını ve yükünü sırtlayabilen bir yoldaşımızdı. Devrim değerlerinin ve ahlakının timsalidir. Vefakâr, dürüst, mücadelesine gönülden bağlı ve gerçek yoldaşlık ilkelerine sahip bir yoldaşımızdı.

Arkadaşımız Welat, güçlerimize yeni katılmasına rağmen cesur ve duruşuyla, silahlı mücadeledeki işlerle ilgili alanlarda uzmanlık düzeyinde gelişme gösterdi. Bundan dolayı kısa bir süre içerinde arkadaşları tarafından sevilen bir arkadaşımız haline geldi. Bu duruşunu her zaman korudu. Yanlışlar ve sorunlar karşısında duruyordu. Çalışmalarında ve hareketlerinde yüksek bir tempoya sahipti.

Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyor, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı bütün gücümüzle duracağımıza söz veriyoruz. Şehitlerimizin intikamını alacağız.”

Şehit düşen savaşçıların kimlik bilgiler şöyle verildi:

Kod adı: Murad

Adı ve Soyadı: Ehmed Mihemed

Anne adı: Înam

Baba adı: Mihemed

Doğum yeri ve tarihi: Minbic, 1993

Şahadet yeri ve tarihi: Minbic, 14 Haziran 2023

***

Kod adı: Ebû Miseb

Adı ve Soyadı: Ebdulkerîm Ubeyd

Anne adı: Ferîde

Baba adı: Yûnis

Doğum yeri ve tarihi: Minbic, 1997

Şahadet yeri ve tarihi: Minbic 14 Haziran 2023

***

Kod adı: Ebdullah

Adı ve Soyadı: Ebdullah Îbrahîm

Anne adı: Şaha

Baba adı: Hesen

Doğum yeri ve tarihi: Kobanê, 2003

Şahadet yeri ve tarihi: Minbic, 14 Haziran 2023

***

Kod adı: Faris

Adı ve Soyadı: Mistefa Derwîş

Anne adı: Fehîme

Baba adı: Xelîl

Şahadeti yer ve tarihi: Minbic, 14 Haziran 2023

***

Kod adı: Mistefa

Adı ve Soyadı: Mistefa El Ebdullah

Anne adı: Xîtam

Baba adı: Şerîf

Şahadet yeri ve tarihi: Minbic, 14 Haziran 2023

***

Kod adı: Welat

Adı ve Soyadı: Welat Mihemed

Anne adı: Wehbê

Baba adı: Nebo

Şahadet yer ive tarihi: Minbic, 14 Haziran 2023.