Minbic’de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çadır eylemi

Minbic’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamle kapsamında bir çadır eylemi düzenlendi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin Minbic örgütü, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine destek amacıyla çadır eylemi başlattı.

Saat Meydanı’nda başlatılan eyleme Demokratik Sivil Yönetim üyeleri ile ona bağlı komite ve kurumlar, sivil toplum kuruluşları, meclisler, kent ve köylüler, aşiret ileri gelenleri katıldı.

Çadır eyleminde konuşan Minbic Devrimci Gençlik Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Hisên Begari, "Kuzey ve Doğu Suriye halkı DAIŞ terörünü yendi ve bugün Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve felsefesi sayesinde, halk düşmanlarına karşı direnmeyi, mücadele etmeyi öğrendi. Kazandığı bu irade ve mücadele ruhuyla aynı zamanda işgalci Türk devletine karşı da direnmektedir” dedi.

Begari, "Önder Abdullah Öcalan'ın yolunda giden gençler olarak Demokratik Ulus düşüncesini yaymaya çalışıyoruz ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması için direnişi yükseltiyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Daha sonra uluslararası komployu, kapitalist devletlerin bu komployla ne amaçladıkları ve Abdullah Öcalan'ın İmralı hapishanesindeki direnişini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Çadıra Abdullah Öcalan'ın yazdığı savunmalar da konuldu. Eylem, akşam saatlerinde aşiretlerin ileri gelenleri, kurum üyeleri, kadın komiteleri, Toplumsal Adalet Meclisi, İç Güvenlik Güçleri, HPC ile kent ve kırsaldan gelecek yüzlerce kişinin katılımıyla sona erecek.