Minbic halkı alanlarda: Türk devletinin saldırılarına karşı direnişi seçiyoruz

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıkan Minbic halkı, QSD ve Özerk Yönetim’i sahiplendi, "Tercihimiz direniştir, korkmuyoruz" dedi.

Minbic halkı, “Dêrik şehitlerinin ruhuyla Minbic halkı Türk faşizmine karşı başkaldırıyor” şiarıyla alanlara çıkarak büyük bir protesto gösterisi düzenledi.
Eyleme halk, Minbic Demokratik Sivil Yönetimi’ne bağlı kurumların üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurumları ve kadın örgütlerinin üyeleri katıldı.
Protestocular, “Uluslararası sessizliğe hayır”, “Halkların birliğiyle Türk işgaline karşı kazanacağız” ve “Osmanlı barbarlığına hayır” yazılı pankartları taşıdı.
Eylem Mîzan Dörtyolu’ndan genel meydana kadar devam etti. Burada Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, HPC ve Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşmalar yapıldı.


'HALKA YÖNELİK SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR'


Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, “İşgalci Türk devletinin amacı, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik askeri saldırılarla Suriye topraklarını işgal ederek bölge halkını katletmektir. Son 3 gündür yurttaşlara karşı savaş suçları işlemektedir” dedi
Uluslararası güçlerin işgalci Türk devletinin işlediği suçlara sessiz kalmasını kınayan Şêxo, "Kuzey ve Doğu Suriye halkı dayanışma ve direnişle ayağa kalkarak Türk işgalinin tüm projelerini bozguna uğratacaktır” ifadelerini kullandı.


'TERCİHİMİZ DİRENİŞTİR'


Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Eş Başkanı Heyat El Salim, işgalci Türk devletinin Teqil Beqil köyüne düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Dêrik şehitlerini anarak şunları söyledi: “Uluslararası güçlerin çıkarları ve karışıklıkların olması sonucu hassas bir süreçten geçiyoruz ama tercihimiz direniştir.”
Öte yandan Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Riwêda Hinêzel, Kuzey ve Doğu Suriye halkının barışı sağlamaya çalıştığını ancak işgalci Türk devletinin katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, “Tüm etnik gruplarımızla tek güç olarak işgalci Türk devletinin barbar saldırılarına karşı duruyoruz. Çünkü buranın bizim topraklarımız olduğundan eminiz ve vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.
Riweda, şöyle dedi: "Uçaklarınız ve kirliliğiniz bizi korkutmuyor ve biz topraklarımızı ve ülkemizi savunmak için savunma hakkımızı kullanacağız. Yeni Osmanlı’ya saldırıları siz başlattınız, yenildiniz ve hazırlıklarımızı bilmiyorsunuz. Silahlarınızdan daha güçlüyüz. Çünkü biz hakikatin sesiyiz, halkların kardeşliğini temsil ediyoruz. Topraklarımızı savunma yolunda fedaiyiz.”