Minbic halkı kimyasal vahşetine karşı alanlardaydı

“Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla alanlara çıkan halk, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya yönelik kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

Tebqa, Dêrazor, Reqa’dan gelen halkın da katılımıyla Türk devletinin Kürdistan’a yönelik kimyasal silah saldırıları Minbic’da protesto edildi.

Genç Kadınlar Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Minbic merkezinde yer alan Sebe Behrat Dörtyolu’nda düzenlenen yürüyüş, Beledî Stadı’na kadar sürdü.

“Werin Cenga Azadiyê”, “Kimyasal saldırıların ortakları hesap verecek” yazılı pankartlar ile kimyasal silah saldırısında şehit düşen gerillaların ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  fotoğrafları ile HPG ve YJA-Star bayraklarının taşındığı yürüyüşte, gerilla direnişini sahiplenen sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Ferhad Hesen, Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı’da tecride karşı verdiği mücadeleye dikkat çektikten sonra Türk ordusunun  kimyasal kullanımına dair konuştu. Hesen, şunları vurguladı: “Türk devleti çağın tekniğine, yasaklı silahlara ve kimyasala sırtını dayıyor. Bu silahlarla gerilla alanlarına saldırmaları güçlerini değil, zayıflıklarını gösteriyor. Yasaklı silahlar onun zayıflığını gösteriyor. Gerilla, kimyasal ve yasaklı silahlara rağmen direniyor ve işgalcilere her gün ağır darbeler vuruyor.” 

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının da bu saldırılardan bağımsız olmadığını söyleyen Ferhat Hesen, “Ne olursa olsun, geri adım atmayacağız. İntikam sözü veriyoruz. Gençler olarak öncü görev ve sorumluluğumuzla hareket edeceğiz” dedi.

Zenûbya Kadın Topluluğu adına konuşan Fatma Tebqa, Türk devletinin bu saldırılarla Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Konuşmaların ardından yasaklı kimyasal silahların kullanılmasına dikkat çeken sessiz bir tiyatro oyunu oynandı.