Minbic halkı saldırılara karşı yürüdü: Topraklarımızı savunacağız

Şam hükümeti güçlerinin Dêrazor'a yönelik saldırılarını kınayan Minbic Kantonu’ndaki halk, "Saldırıları cevapsız bırakmayacağız. Her koşulda bu ülkenin topraklarını mutlaka savunacağız" dedi.

MINBIC'TE YÜRÜYÜŞ

Minbic Kantonu’ndan yüzlerce kişi, Şehit Aileleri, Minbic Kantonu Özerk Yönetimi’ne bağlı kurumların üyeleri, Minbic Askeri Meclisi ve aşiretlerin ileri gelenleri, Şam hükümetinin ve Dîfa El Wetenî silahlı gruplarının Dêrazor Kantonu’nun kırsal bölgelerine dönük saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

'CEVAPSIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Cizîr Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Kadınlar Kavşağı’na kadar devam etti. Burada konuşan Minbic Askeri Meclisi Komutanlığı üyesi Qeys El Eclanî, "Minbic Askeri Meclisi'nin savaşçıları ve komutanları olarak, kurtarma hamlesinin başından bugüne kadar Kuzey ve Doğu Suriye'deki halkımızla dayanışma içindeyiz. Kahraman şehitlerimizin kanıyla sulanan topraklara yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye’nin herhangi bir bölgesine yapılacak bir saldırıyı cevapsız bırakmayacağız. Her koşulda bu ülkenin topraklarını mutlaka savunacağız” dedi.

Dehle ve Cidêd Bagara köylerindeki saldırıyı ve katliamı kınayan Zenûbiya Kadın Topluluğu Üyesi Nisrîn Mele de şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "Zenûbiya Kadın Topluluğu olarak diyoruz ki, farkımız yoktur, kanımız birdir ve bizim çocuklarımız sizin çocuklarınızdır” ifadelerini kullandı.

El Bûbena kabilesinin kanaat önderlerinden Xalid El Ecûz ise "Minbic halkları olarak, işgali ve Şam hükümetinin işlerimize müdahalesini reddettiğimizi dünyaya kanıtlamak için yürüdük. İşte kabileler ve bölgenin halkları Suriyelilerin kanları üzerinde pazarlıkların yapılmaması için yürüyüş düzenledi. Bizler, ‘iç barış’ olan sloganımızı dillendirdikçe onlar saldırıyorlar. Son yaşananlar Şam hükümetinin işgalci Türk devletiyle birlikte hareket ettiğini herkese kanıtlamıştır. Her ikisi de Suriye halklarının kanı üzerinde yaptıkları pazarlıkta anlaşmışlardır" şeklinde konuştu.

Minbic Kantonu İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Ehmed Xelîfe, işgalci Türk devleti, çeteleri ve Şam hükümetinin bölgenin güvenliğini bozmaya yönelik çabalarının İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) fedakârlıkları sayesinde boşa çıkarıldığını kaydetti.