Minbic’te binlerce kişi Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüdü

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Minbic Kantonu’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için binlerce kişi yürüdü.

Yürüyüş Minbic’teki El Mîzan Kavaşağı’nda başladı. Yürüyüşe Minbic Kantonu Demokratik Sivil Yönetim ve ona bağlı kurum üyeleri yanı sıra Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi, Suriye Kadın Meclisi, Şehit Aileleri Meclisi üyelerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve bölgenin kanaat önderleri de katıldı.

Binlerce kişinin yer aldığı yürüyüş El Delo Kavşağı’na kadar devam etti. Kavşakta bir konuşma yapan Doğu Bölgesi Meclisi Çalışma Ofis Eş Başkanı Raba Bekro, “Bizler kendini halkların özgürlüğüne adayan Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlük düşüncelerini benimsediğimiz için bir araya geldik. Tek talebemiz Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır” dedi.

Minbic Kantonu Sivil Toplum Örgütü Üyesi Îsmaîl Qetwan da “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep ediyoruz. Önder Abdullah Öcalan adalet, hak ve özgürlük için temel inanç kaynağımızdır. Adil bir dava uğruna, ezilen halklar uğruna canını feda ettiği için baskı ve zulüm zindanlarından uzak, özgür bir yaşamı hake diyor” ifadelerini kullandı.

Qetwan ayrıca işgalci Türk Devleti’nin baskı ve zulmüne karşı başkaldırılması ve özgür bir gelecek ve birliktelik için kahramanca direnmek gerektiğini vurguladı.

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Husam El Şewax ise şunları söyledi: “Önder Abdullah Öcalan’ın davası sadece bir halkın değil, Demokratik Ulus çatısı altında yaşayan tüm halkların ve insanlığın davasıdır”