MLKP, Rojava'da şehit düşen Ocaklı'yı andı

MLKP Merkez Komitesi, parti üyesi Şervan Karadeniz’in (Osman Nuri Ocaklı) Rojava’da düzenlenen hava saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.

MLKP Merkez Komitesi yaptığı yazılı açıklamada “Aile adıyla Osman Nuri Ocaklı, parti üyesi olarak seçtiği isimle Şervan Karadeniz yoldaş 12 Haziran 2023’te Rojava’da şehit düştü. Faşist inkarcı sömürgecilik Osman yoldaşı hava araçlarıyla düzenlediği suikastle katletti” dedi.

Açıklamada, “Faşist merkezler saldırıdan sonra Saray medyasına yaptırdıkları haberlerle Rojava’da Rize emekçilerinin onurunu temsil eden komünist savaşçıya, Laz halkının yiğit evladına duydukları sonsuz kini kustular, katliamı kutladılar. Onlara diyoruz ki: her ne yaparsanız yapın, Karadeniz bağrından yeni Osman Nuri’ler çıkarmaya, faşist şeflik rejimini kahretmeye devam edecek; MLKP devrimin örgütlenmesi ve zaferi savaşımında bir an bile duraksamayacaktır” denildi.

Şervan Karadeniz’in halka 35 yıllık bir devrimci savaşım mirası bıraktığını ifade eden MLKP,  Karadeniz’in Laz bir köylü ailesinin çocuğu olarak Rize Fındıklı'da 5 Eylül 1966 tarihinde doğduğunu belirtti.

Açıklamaya göre lise yıllarında devrimci mücadeleye katılan Karadeniz, 1983 yılında üniversite eğitimi için Amed'e gitmesiyle Kürt halkının mücadelesiyle daha da yakından temas etti.

Yaklaşık on yıl süren tutsaklık döneminin ardından, 2013 yılında özgürlüğüne kavuşan Şervan Karadeniz’in Rojava'da devrimi savunma görevini üstlendiği kaydedildi.

MLKP, “Şervan Karadeniz yoldaşın Kürt ulusu ve ezilen uluslarla duygudaşlığını, marksist-leninist enternasyonalist bilinç, ruh ve pratiğini Türk, Laz, Arap, Ermeni, Çerkes, Rum, Gürcü, Boşnak, Roman, Pomak halklarından işçilere ve ezilenlere taşımak boynumuzun borcudur” dedi.