MSD’den Silêmanî’ye saldırıyı kınama çağrısı

MSD, Kürtlerin teröre karşı mücadele çabalarını ve Irak, Suriye ve Koalisyon arasındaki birliği yok etmeye çalışan Türk devletinin düşmanca uygulamalarını kınamaya çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), yaptığı yazılı açıklama ile işgalci Türk devletinin Silêmaniyê Havaalanı’na yönelik saldırısını kınadı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Irak’ın güvenliğine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İşgalci Türk devleti, bu saldırıyla uluslararası anlaşmaları açık bir şekilde ihlal ediyor.

AKP iktidara geldiğinden beri, uluslararası anlaşmaları ve komşuluk ilişkilerini ihlal etmeye çalışıyor. Komşu devletlerin işlerine müdahale ederek halkın iradesini, sivillerin hayatını tehdit ediyor ve siyasi özgürlüklerini ihlal ediyor. Türk devleti bu tür saldırılarla Suriye'de demokratik geçişe ve siyasi çözüme giden yolu yok etmek istiyor.

Bu saldırı, teröre karşı mücadelenin ana ortaklarından biri olan Irak’ın birliğine ve güvenliğine karşıdır.

Uluslararası topluma, Irak ve Suriye’nin hava sahalarını işgalci Türk devletinin saldırılarına kapatmalar çağrısında bulunuyoruz. Kürtlerin demokratik çözümdeki rolünü yok etmeye çalışan bu düşmanca ve insanlık dışı uygulamayı kınamalıdır.

Bu saldırı, teröre karşı mücadele çabalarını, DAİŞ terör örgütüne karşı savaş kapsamında Irak, Suriye ve Koalisyon arasındaki birliği engelliyor.”