MSD’den Suriye halkına birlik çağrısı

Türk devletinin Türkiye’nin DAİŞ’in geri dönüşü için uygun ortam yaratmak olduğunu belirten MSD, Suriye halkını Kuzey ve Doğu Suriye yönelik saldırılarına karşı birlik olmaya çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), işgalci Türk devletinin enerji kurumları ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki hizmet noktalarına yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Türk devletinin, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla enerji ve hizmet binalarına yönelik saldırılarının devam ettiği belirtilen açıklamada bu saldırıların savaş suçu kapsamına girdiğini ve aralarında asker ve sivillerin olduğu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Türk devletinin Ankara’da eylem gerçekleştirenlerin Kuzey ve Doğu Suriye’den Türkiye’ye geçtiği yönündeki iddialarını da reddeden MSD, bu iddiaların bölge halkının kaderini tehdit ettiğini, amacının Uluslararası Koalisyon ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) bölgede sağladığı barışı bozmak olduğunu vurguladı. Açıklamada ayrıca DAIŞ’in yeniden geri dönmesi, demografik yapının değiştirilmesi planlarını sürdürme ve bölgenin işgal edilmesine uygun zemin yarattığına dikkat çekildi.

Uluslararası topluma bu insanlık dışı saldırıları kınamaya ve hesap sormaya çağıran MSD, ayrıca ABD ve Rusya’yı da sorumluluk almaya çağırdı.

MSD, açıklamasının sonunda terör devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısına karşı Suriye halkını tek vücut olarak ulusal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.